Kokosové ježe s proteínom
- Uverejnil: ScitecPro.sk
- Zverejnené dňa: 11.12.2021 16:39:40
- Prečítané: 5634
Vianoce bez sladkých koláčov je nepredstaviteľná! Nemusíte obávať sa prebytočných kalórií, pripravili sme si pre Vás fit verziu kokosové ježe s proteínom, ktoré sú skvelou voľbou na vianočné maškrtenie bez výčitiek pre každého.
Vyskúšate si pripraviť na Vianoce tento zdravý recept na kokosové ježe s proteínom?
Nutričné hodnoty
Kokosové ježe s proteínom | ||
Počet dávok: 15 | ||
Nutričné hodnoty | 1 dávka | % DV * |
Energetická hodnota | 472 kJ / 113 KCal | |
Tuky | 5 g | |
Sacharidy | 13 g | |
Bielkoviny | 4 g | |
*% DV - denná dávka nebola stanovená |
Zloženie
Na cesto potrebujeme
- 100 g celozrnnej špaldovej múky
- 50 g xylitu
- 30 g vanilkového proteínu Just Whey
- 60 ml mlieka
- 60 ml vody
- 2 vajíčka
- 1 ČL kypriaceho prášku
Na polevu potrebujeme
- 120 g čokolády na varenie
- 100 ml kokosového mlieka z konzervy (tuhá časť)
- 50 g strúhaného kokosu
Spôsob prípravy
Čas prípravy: 18 minút
Výdatnosť: 15 porcie
Kalória: 472 kJ / 113 KCal
- Najprv si pripravíme cesto. Vaječné bielka oddelíme od žĺtkov a vyšľaháme z nich tuhý sneh. K žĺtkom pridáme xylitol a vodu a spolu vyšľaháme do penista. Následne k nim prisypeme múku, proteín, kypriaci prášok, prilejeme mlieko a všetko spolu dohladka vymiešame. Do pripravenej zmesi postupne pridáme vyšľahaný sneh a jemne premiešavame. Takto pripravené cesto vylejeme do menšieho plechu s rozmerom 24 x 16 cm, vystlaného papierom na pečenie. Plech vložíme do rúry a pečieme pri teplote 180°C približne 15 minút. Aby sme zistili, či je cesto hotové, pravidelne ho kontrolujeme a priebežne doň pichneme špáradlom. Ak je po vytiahnutí na špáradle lepkavá hmota, cesto ešte nie je upečené. Hotové cesto spoznáme tak, že špáradlo bude po vytiahnutí z cesta čisté.
- Kým sa nám pečie korpus, pripravíme si polevu. Tuhú časť kokosového mlieka dáme do hrnca a za stáleho miešania privedieme do varu. Medzitým nalámeme čokoládu na kúsky a vložíme ich do misky. Uvarené kokosové mlieko prilejeme k čokoláde a necháme 2-3 minútky postáť, aby sa čokoláda rozpustila. Na záver krém poriadne premiešame.
- Keď už máme cesto upečené, necháme ho vychladnúť. Vychladnuté cesto nakrájame na rezy alebo na kocky, ktoré následne polejeme čokoládovým krémom. Druhou alternatívou je, že rezy napichneme na špáradlo a namáčame v čokoládovej poleve. Čokoládou poliate rezy obalíme v strúhanom kokose a necháme stuhnúť v chladničke.