Zľavový kupón kód uplatní kód: SCITECPRO2022

Kokosové ježe s proteínom

  • Uverejnil: ScitecPro.sk
  • Zverejnené dňa: 11.12.2021 16:39:40
  • Prečítané: 2790

Vianoce bez sladkých koláčov je nepredstaviteľná! Nemusíte obávať sa prebytočných kalórií, pripravili sme si pre Vás fit verziu kokosové ježe s proteínom, ktoré sú skvelou voľbou na vianočné maškrtenie bez výčitiek pre každého.

Kokosové ježe s proteínom

Vyskúšate si pripraviť na Vianoce tento zdravý recept na kokosové ježe s proteínom?

Nutričné hodnoty

Kokosové ježe s proteínom
Počet dávok: 15
Nutričné hodnoty 1 dávka % DV *
Energetická hodnota 472 kJ / 113 KCal  
Tuky 5 g  
Sacharidy 13 g  
Bielkoviny 4 g  
*% DV - denná dávka nebola stanovená

Zloženie

Na cesto potrebujeme

  • 100 g celozrnnej špaldovej múky
  • 50 g xylitu
  • 30 g vanilkového proteínu Just Whey
  • 60 ml mlieka
  • 60 ml vody
  • 2 vajíčka
  • 1 ČL kypriaceho prášku

Na polevu potrebujeme

  • 120 g čokolády na varenie
  • 100 ml kokosového mlieka z konzervy (tuhá časť)
  • 50 g strúhaného kokosu

Spôsob prípravy

Čas prípravy: 18 minút

Výdatnosť: 15 porcie

Kalória: 472 kJ / 113 KCal

  • Najprv si pripravíme cesto. Vaječné bielka oddelíme od žĺtkov a vyšľaháme z nich tuhý sneh. K žĺtkom pridáme xylitol a vodu a spolu vyšľaháme do penista. Následne k nim prisypeme múku, proteín, kypriaci prášok, prilejeme mlieko a všetko spolu dohladka vymiešame. Do pripravenej zmesi postupne pridáme vyšľahaný sneh a jemne premiešavame. Takto pripravené cesto vylejeme do menšieho plechu s rozmerom 24 x 16 cm, vystlaného papierom na pečenie. Plech vložíme do rúry a pečieme pri teplote 180°C približne 15 minút. Aby sme zistili, či je cesto hotové, pravidelne ho kontrolujeme a priebežne doň pichneme špáradlom. Ak je po vytiahnutí na špáradle lepkavá hmota, cesto ešte nie je upečené. Hotové cesto spoznáme tak, že špáradlo bude po vytiahnutí z cesta čisté.
  • Kým sa nám pečie korpus, pripravíme si polevu. Tuhú časť kokosového mlieka dáme do hrnca a za stáleho miešania privedieme do varu. Medzitým nalámeme čokoládu na kúsky a vložíme ich do misky. Uvarené kokosové mlieko prilejeme k čokoláde a necháme 2-3 minútky postáť, aby sa čokoláda rozpustila. Na záver krém poriadne premiešame.
  • Keď už máme cesto upečené, necháme ho vychladnúť. Vychladnuté cesto nakrájame na rezy alebo na kocky, ktoré následne polejeme čokoládovým krémom. Druhou alternatívou je, že rezy napichneme na špáradlo a namáčame v čokoládovej poleve. Čokoládou poliate rezy obalíme v strúhanom kokose a necháme stuhnúť v chladničke.
Späť na začiatok