Vianočné mandľové keksíky s čokoládou
- Uverejnil: ScitecPro.sk
- Zverejnené dňa: 10.12.2021 16:36:46
- Prečítané: 5480
Mandľový keksík nemôže chýbať na Vianočnom stole. Na Vianoce všetci myslíme na to isté, krásna svetelná výzdoba, darčeky, rodina pokope a hlavne hromada skvelého jedla. Aby sme ale úplne nezahodili celoročné snaženie za pár dní, chceme vám ukázať, že to ide aj inak. Pomocou kvalitných ingrediencií si môžete aj vy vykúzliť neodolateľne chutné a fit mandľové keksíky, ktoré sú ideálnym vianočným pečivom pre vašich najbližších.
Veríme, že vám tieto fit mandľové keksíky spríjemnia sviatky a vy si ich vychutnáte v tej najlepšej spoločnosti! Ak sa vám recept páčil, neváhajte a zdieľajte ho so svojím okolím.
Nutričné hodnoty
Vianočné mandľové keksíky s čokoládou | ||
Počet dávok: 10 | ||
Nutričné hodnoty | 1 dávka | % DV * |
Energetická hodnota | 577 kJ / 138 KCal | |
Tuky | 7 g | |
Sacharidy | 14 g | |
Bielkoviny | 4 g | |
*% DV - denná dávka nebola stanovená |
Zloženie
- 100 g celozrnnej špaldovej múky
- 70 g mandľového masla
- 50 g mandlí
- 50 ml javorového sirupu
- 25 g čokolády
- 1 ČL kypriaceho prášku do pečiva
- plátky mandlí na ozdobu
- štipku soli
Spôsob prípravy
Čas prípravy: 10 minút
Výdatnosť: 10 porcie
Kalória: 577 kJ / 138 KCal
- Najprv zmiešame múku s nadrobno nakrájanými mandľami, kypriacim práškom a štipkou soli. Ďalej k zmesi prilejeme javorový sirup, mandľové maslo a vypracujeme pevné a mierne lepivé cesto. Ak sa nám cesto zdá príliš lepivé, pridáme ešte trochu múky, a ak je naopak príliš pevné, pridáme trošku vody.
- Následne si navlhčíme ruky a môžeme začať tvarovať keksíky, ktoré ukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie. Keksíky pečieme dozlatista pri teplote 170℃ asi 10 minút. Upečené keksíky namáčame v roztopenej čokoláde a posypané plátkami mandlí. Nakoniec ich necháme stuhnúť a môžeme sa tešiť na to, ako si ich vychutnáme!