Arašidovo-proteínové košíčky s džemovou náplňou
- Uverejnil: ScitecPro.sk
- Zverejnené dňa: 27.09.2022 18:36:17
- Prečítané: 2694
Vynikajúce arašidovo-proteínové košíčky s ovocnou náplňou. Rýchly a chutný snack alebo dezert, ktorý vás bude lákať celý deň a vy mu vôbec nemusíte odolávať. Tieto skvelé košíčky obsahujú iba zdravé a nutrične hodnotné ingrediencie, a sú bez múky, bez lepku, bez vajec či mlieka.
Z nižšie uvedeného množstva vyrobíte 4 väčšie alebo 8 menších kusov. Je to skvelý dezert pre návštevu, ktorí milujú bielkoviny, kokos a arašidové maslo, a keďže tieto tri sú hlavnými ingredienciami tohto fitness dezertu, stačí pridať trochu sladidla a domáci džem. Áno, arašidové maslo a džem sú lahodná a neodolateľná kombinácia. Ich sendviče s arašidovým maslom a džemom sú veľmi známe a milujú ich mladí aj starí. Tentokrát si však pripravíme trochu zdravšiu verziu bez pečiva v podobe tohto nepečeného cupcaku.
*Ak chcete arašidové proteínové košíčky skladovať v chladničke a zjesť ich kedykoľvek, odporúčam do cesta pridať 2 kopčeky kokosového oleja navyše. Takto budú držať tvar aj bez zamrazenia.
Potešte všetkých milovníkov arašidového masla týmto rýchlym a lahodným dezertom bohatým zdravých tukov a bielkovín.
Nutričné hodnoty
Arašidovo-proteínové košíčky s džemovou náplňou | ||
Počet dávok: 8 | ||
Nutričné hodnoty | 1 dávka | % DV * |
Energetická hodnota | 489 kJ / 117 KCal | |
Sacharidy | 10 g | |
Vláknina | 1 g | |
Bielkoviny | 3 g | |
Tuky | 8 g | |
*% DV - denná dávka nebola stanovená |
Zloženie
- 65 g arašidového masla
- 2-3 PL proteínového prášku
- 2 PL roztopeného kokosového oleja
- 5 kvapiek stévie (alebo 1-2 PL sladidla)
- 8 ČL domácého džemu
Spôsob prípravy
Čas prípravy: 10 minút
Výdatnosť: 8 porcie
Kalória: 489 kJ / 117 KCal
- Všetky ingrediencie okrem džemu si spolu rozmiešame na jemnú pastu.
- Lyžicu pasty nadávkujeme na spodok muffinových košíčkov.
- Na prvú vrstvu uložíme lyžičku džemu a tú zase zalejeme zvyškom arašidovej pasty.
- Košíčky vložíme aspoň na 20 minút do mrazničky a vyberieme ich zhruba 3 minúty pred podávaním.