Ázijské morčacie mäso so zelenými fazuľkami
- Uverejnil: ScitecPro.sk
- Zverejnené dňa: 04.10.2021 17:36:37
- Prečítané: 5947
V tomto recepte na morčacie mäso so zelenými fazuľkami nájdete skĺbené chute ázijskej kuchyne, ktoré spolu vytvárajú výživný, sýty a na chuť bohatý obed, na ktorom si pochutí snáď každý. Ak máte opäť dilemu a neviete čo si navariť, skúste siahnuť po tomto jednoduchom recepte.
Recept na toto ázijské morčacie mäso so zelenými fazuľkami je pritom úplne jednoduchý na prípravu. Zvládne si ho navariť každý, a to len v 1 hrnci. V tom druhom si pripravíte svoju obľúbenú prílohu. Výsledkom bude na bielkoviny bohaté jedlo, ktoré v sebe ukrýva aj kvalitnú dávku vitamínov a minerálov. Na druhej strane má toto fitness jedlo pomerne nízky obsah tuku, čo sa odzrkadľuje aj na celkovej energetickej hodnote, a tým pádom sa nemusíme báť naložiť si z jedla aj viac ;)
V prípade záujmu môžete v recepte použiť mleté hovädzie alebo aj kuracie mäso. Jedlo podávame ideálne s ryžou, prípadne s quinoou či kuskusom.
Navarte si toto chutné jedlo s morčacím mäsom a zelenými fazuľkami na niekoľko dní dopredu a uvidíte, ako sa budete tešiť na svoj ďalší obed.
Nutričné hodnoty
Ázijské morčacie mäso so zelenými fazuľkami | ||
Počet dávok: 4 | ||
Nutričné hodnoty | 1 dávka | % DV * |
Energetická hodnota | 1473 kJ / 352 KCal | |
Tuky | 8 g | |
Sacharidy | 11 g | |
Bielkoviny | 53 g | |
Vláknina | 5 g | |
*% DV - denná dávka nebola stanovená |
Zloženie
- 800 g mletého morčacieho mäsa
- 300 g zelenej fazuľky
- 2 nastrúhané mrkvy
- 1 PL oleja
- 1 cibuľa
- 3 PL sójovej omáčky
- 3 PL sezamu
- mleté čierne korenie, soľ
- 1-2 ČL medu
- jarná cibuľka
- ¼ ČL mletého zázvoru
- petržlenová vňať
Spôsob prípravy
Čas prípravy: 30 minút
Výdatnosť: 4 porcie
Kalória: 1473 kJ / 352 KCal
- V hrnci si na rozpálenom olei opražíme nadrobno nasekanú cibuľu.
- Pridáme mleté mäso a minútu ho popražíme na cibuľke.
- K mäsu pridáme nastrúhanú mrkvu, zelené fazuľky, nasekanú jarnú cibuľku, aj všetky ostatné suroviny a jedlo dobre premiešame.
- Odkryté ho varíme za občasného miešania okolo 20 minút.
- Hotové jedlo podávame najlepšie s ryžou.