Zľavový kupón kód uplatní kód: SCITECPRO2024

Fit strúhaný tvarohový koláč

  • Uverejnil: ScitecPro.sk
  • Zverejnené dňa: 22.03.2022 17:05:35
  • Prečítané: 5249

Fit strúhaný tvarohový koláč s tvarohom a kakaovým cestom, určite skúste ak hladáťe recept na zdravý koláč s vysokým obsahom bielkovín.

Tento zdravý strúhaný tvarohový koláč má perfektnú konzistenciu a je jemný a šťavnatý. Základné suroviny receptu použijeme tvaroh, špaldová múka, vajíčka, proteín a kakao. Vďaka proteínu a tvarohu sa môže koláč popýšiť vysokým obsahom bielkovín.

Na osladenie koláča odporúčam použiť sladidlo, klasický trstinový cukor alebo kokosový cukor. Proteínový prášok môžete v prípade potreby nahradiť so 40 g čokoládového pudingového prášku a dosladiť 2 lyžicami sladidla a vanilkový proteín zase nahraďte vanilkovým pudingovým práškom.

Fit strúhaný tvarohový koláč

Týmto zákuskom z tvarohu isto potešíte aj celú svoju rodinku či návštevy. Dozdobte ho na tanieri čerstvými ovociami a už mu naozaj nikto neodolá.

Nutričné hodnoty

Fit strúhaný tvarohový koláč
Počet dávok: 6
Nutričné hodnoty 1 dávka % DV *
Energetická hodnota 1 560 kJ / 373 KCal  
Sacharidy 24 g  
Vláknina 4 g  
Bielkoviny 23 g  
Tuky 18 g  
*% DV - denná dávka nebola stanovená

Zloženie

Cesto

  • 2 ks vaječný žĺtok
  • 80 g kokosový olej/maslo
  • 40 g trstinový cukor prípadne kokosový
  • 180 g celozrnná hladká špaldová múka
  • 2 PL holandské kakao
  • ½ KL sóda bikarbóna
  • 1 odmerka čokoládový proteín
  • 2-3 PL voda

Tvarohová plnka

  • 1 ks vaječný žĺtok
  • 3 ks vaječný bielok
  • 250 g jemný tvaroh
  • 250 g hrudkovitý tvaroh
  • 1 odmerka vanilkový proteín
  • vanilkový extrakt
  • 1 ČL šťava z citróna (nemusí byť)
  • 4 PL stévia

Spôsob prípravy

Čas prípravy: 70 minút

Výdatnosť: 6 porcie

Kalória: 1 560 kJ / 373 KCal

  • Cesto si pripravíme tak, že do misy dáme vaječné žĺtka, kokosový olej alebo maslo izbovej teploty (dala som pol na pol, tzn. 40 g+40 g), najemno rozmixovaný xylitol, špaldovú múku, proteín, sódu bikarbónu, kakao a vymiesime cesto.
  • Podľa potreby pridávame vodu, kým nevypracujeme nelepivé tuhé cesto.
  • Cesto dáme minimálne na 30 minút do chladničky.
  • Následne si ho rozdelíme na dve časti.
  • Prvú časť nastrúhame nahrubo na strúhadle.
  • Vysypeme ňou dno formy vystlanej papierom na pečenie (s rozmermi zhruba 25x18 cm).
  • Na spodné cesto navrstvíme plnku ktorú pripravíme tak, že metličkovým mixérom vymiešame tvarohy spolu so žĺtkom, proteínom, vanilkovou arómou, šťavou z citróna, sladidlom a na záver do plnky zľahka primiešame sneh z vyšľahaných vaječných bielkov.
  • Druhú časť cesta nastrúhame rovnomerne na tvarohovú náplň a koláč dáme piecť do vyhriatej rúry na 180 stupňov. Pečieme približne 30 minút.
Späť na začiatok