Hovädzie ragú s hlivou ustricovou a fazuľou
- Uverejnil: ScitecPro.sk
- Zverejnené dňa: 25.07.2021 10:39:51
- Prečítané: 7572
Pripravte si tento chutný recept hovädzie ragú s hlivou ustricovou a fazuľou v paradajkovej omáčke, podávané s kuskusom, namiesto kuskusu môžete ako prílohu zvoliť napríklad aj ryžu či quinou.
Recepty s hlivou ustricovou sú dosť populárne a existuje ich nespočetne veľa. Niet sa čomu diviť, hliva je veľmi zdravý druh huby, ktorý si získal mnohých. Hliva sa považuje za jednu z najvzácnejších húb, a to najmä vďaka jej obsahu betaglukánu. Je to látka, ktorá pozitívne vplýva na imunitný systém a pomáha ho posilňovať.
Hovädzie ragú je okrem toho bohaté aj na široké spektrum mikronutrientov. Pri takýchto fit receptoch s hovädzím karé najradšej používam hovädzie stehno; mäso zo svaly obsahujú málo tuku a väziva, vďaka čomu ide o chudé časti mäsa, ktoré nie sú ani veľmi žuvacie. Hovädzie mäso s hlivou ustricovou a fazuľou v paradajkovej omáčke si, verím, obľúbia všetci tí, ktorí si chcú pochutiť na jedle z červeného mäsa, no v zdravšej a odľahčenej verzii.
Nutričné hodnoty
Hovädzie ragú s hlivou ustricovou a fazuľou | ||
Počet dávok: 4 | ||
Nutričné hodnoty | 1 dávka | % DV * |
Energetická hodnota | 2420 kJ / 578 KCal | |
Tuky | 10 g | |
Sacharidy | 57 g | |
Bielkoviny | 48 g | |
Vláknina | 19 g | |
*% DV - denná dávka nebola stanovená |
Zloženie
- 500 g hovädzieho mäsa
- 500 g hlivy ustricovej
- 150 g paradajkového pretlaku
- 1 PL oleja
- 1 cibuľa
- 200 ml vody
- 400 g uvarenej fazule
- 1 ČL soli
- ½ ČL mletého čierneho korenia
- štipka nového korenia
- 3 strúčiky cesnaku
- 200 g celozrnného kuskusu
- čerstvé alebo sušené oregano
Spôsob prípravy
Čas prípravy: 35 minút
Výdatnosť: 4 porcie
Kalória: 2420 kJ / 578 KCal
- Vo väčšom hrnci si na rozpálenom oleji opražíme nadrobno nasekanú cibuľu do sklovita.
- Následne pridáme na malé časti nakrájané hovädzie mäso a miešame ho 3 minúty.
- Potom pridáme paradajkový pretlak, koreniny a mäso zalejeme s 200 ml vody.
- Mäso prikryjeme a dusíme 15 minút.
- Potom k mäsu pridáme nakrájanú hlivu, uvarenú fazuľu, prelisované strúčiky cesnaku, soľ a všetko spolu dusíme prikryté ešte 15 minút.
- Kuskus zalejeme dvojnásobným objemom vriacej vody, osolíme a okoreníme ho podľa chuti a prikryjeme ho na 10 minút.
- Hovädzie ragú podávame spolu s uvareným kuskusom.