Zľavový kupón kód uplatní kód: SCITECPRO2024

Hovädzie ragú s hlivou ustricovou a fazuľou

  • Uverejnil: ScitecPro.sk
  • Zverejnené dňa: 25.07.2021 10:39:51
  • Prečítané: 7594

Pripravte si tento chutný recept hovädzie ragú s hlivou ustricovou a fazuľou v paradajkovej omáčke, podávané s kuskusom, namiesto kuskusu môžete ako prílohu zvoliť napríklad aj ryžu či quinou.

Fit hovädzie ragú s hlivou ustricovou a fazuľou

Recepty s hlivou ustricovou sú dosť populárne a existuje ich nespočetne veľa. Niet sa čomu diviť, hliva je veľmi zdravý druh huby, ktorý si získal mnohých. Hliva sa považuje za jednu z najvzácnejších húb, a to najmä vďaka jej obsahu betaglukánu. Je to látka, ktorá pozitívne vplýva na imunitný systém a pomáha ho posilňovať.

Hovädzie ragú je okrem toho bohaté aj na široké spektrum mikronutrientov. Pri takýchto fit receptoch s hovädzím karé najradšej používam hovädzie stehno; mäso zo svaly obsahujú málo tuku a väziva, vďaka čomu ide o chudé časti mäsa, ktoré nie sú ani veľmi žuvacie. Hovädzie mäso s hlivou ustricovou a fazuľou v paradajkovej omáčke si, verím, obľúbia všetci tí, ktorí si chcú pochutiť na jedle z červeného mäsa, no v zdravšej a odľahčenej verzii.

Nutričné hodnoty

Hovädzie ragú s hlivou ustricovou a fazuľou
Počet dávok: 4
Nutričné hodnoty 1 dávka % DV *
Energetická hodnota 2420 kJ / 578 KCal  
Tuky 10 g  
Sacharidy 57 g  
Bielkoviny 48 g  
Vláknina 19 g  
*% DV - denná dávka nebola stanovená

Zloženie

  • 500 g hovädzieho mäsa
  • 500 g hlivy ustricovej
  • 150 g paradajkového pretlaku
  • 1 PL oleja
  • 1 cibuľa
  • 200 ml vody
  • 400 g uvarenej fazule
  • 1 ČL soli
  • ½ ČL mletého čierneho korenia
  • štipka nového korenia
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 200 g celozrnného kuskusu
  • čerstvé alebo sušené oregano

Spôsob prípravy

Čas prípravy: 35 minút

Výdatnosť: 4 porcie

Kalória: 2420 kJ / 578 KCal

  • Vo väčšom hrnci si na rozpálenom oleji opražíme nadrobno nasekanú cibuľu do sklovita.
  • Následne pridáme na malé časti nakrájané hovädzie mäso a miešame ho 3 minúty.
  • Potom pridáme paradajkový pretlak, koreniny a mäso zalejeme s 200 ml vody.
  • Mäso prikryjeme a dusíme 15 minút.
  • Potom k mäsu pridáme nakrájanú hlivu, uvarenú fazuľu, prelisované strúčiky cesnaku, soľ a všetko spolu dusíme prikryté ešte 15 minút.
  • Kuskus zalejeme dvojnásobným objemom vriacej vody, osolíme a okoreníme ho podľa chuti a prikryjeme ho na 10 minút.
  • Hovädzie ragú podávame spolu s uvareným kuskusom.
Späť na začiatok