Zľavový kupón kód uplatní kód: SCITECPRO2024

Kuracie prsia na horčici s cuketou

  • Uverejnil: ScitecPro.sk
  • Zverejnené dňa: 03.10.2021 15:48:17
  • Prečítané: 5883

Vynikajúce jedlo plné bielkovín, navyše jednoduché na prípravu. Kuracie prsia na horčici s cuketou sú skvelé aj pri diéte, keďže obsahujú málo tuku a kalórií. No nemajte strach, chuť tohto jedla je aj napriek tomu vynikajúca. Využijete v ňom aj sezónny medvedí cesnak.

Kuracie prsia na horčici s cuketou

Medvedí cesnak je chutná liečivá bylina so špecifickou cesnakovou chuťou, ktorá pomáha ľuďom pri najrôznejších zdravotných ťažkostiach. Má perfektné prečisťovacie vlastnosti, pomôže aj pri žalúdočných či kožných problémoch, problémoch s vyskokým krvným tlakom, kŕčovými žilami aj bolesťami hlavy. Jeho listy majú anitbakteriálny, antioxidačný, protirakovinotvorný, protisklerotický a imunostimulačný účinok. Z medvedieho cesnaku je možné vytvoriť množstvo chutných a zdravých jedál, vrátane tohoto.

Tento fit recept na zdravý obed s kuracím mäsom a medvedím cesnakom budete mať hotový za pár minút a určite si ho obľúbite. Cuketa a horčica chutia skvelo a spolu s medvedím cesnakom a kuracím mäsom vytvárajú výživné jedlo, ktoré zasýti na dlhú dobu. Vďaka vysokému obsahu bielkovín je vhodné aj pre športovcov a všetkých tých, čo potrebujú zvýšený príjem bielkovín v strave, no sú unavení z klasického kuracieho mäsa s ryžou ;)

Nutričné hodnoty

Kuracie prsia na horčici s cuketou
Počet dávok: 4
Nutričné hodnoty 1 dávka % DV *
Energetická hodnota 2092 kJ / 500 KCal  
Tuky 4 g  
Sacharidy 47 g  
Bielkoviny 60 g  
Vláknina 9 g  
*% DV - denná dávka nebola stanovená

Zloženie

  • 800 g kuracích pŕs
  • 1 veľká cuketa
  • hrsť medvedieho cesnaku
  • 1 PL oleja
  • 1 cibuľa
  • 1-2 PL horčice
  • 2 PL sójovej omáčky
  • 1 PL mletej papriky
  • štipka mletého čierneho korenia
  • morská soľ
  • cesnakové korenie
  • 250 g celozrnného kuskusu

Spôsob prípravy

Čas prípravy: 30 minút

Výdatnosť: 4 porcie

Kalória: 2092 kJ / 500 KCal

  • Kuskus zalejeme dvojnásobným množstvom vody, osolíme ho, dochutíme cesnakovým korením a zakrytý ho varíme na miernom plameni zhruba 15 minút, kým nenasiakne všetku vodu.
  • Vo väčšom hrnci si na rozohriatom oleji opražíme najemno nakrájanú cibuľu.
  • Pridáme na kúsky nakrájané kuracie prsia, zamiešame, ochutíme koreninami, horčicou a sójovou omáčkou a mäso prikryté dusíme zhruba 15 minút.
  • Následne mäso osolíme a pridáme k nemu aj najemno nastrúhanú cuketu a nadrobno nakrájaný medvedí cesnak.
  • Zmes varíme odokrytú ešte 3-5 minút, dokým sa z nej neodparí takmer všetka voda.
Späť na začiatok