Lahodný proteínový koláčik z kokosovej múky
- Uverejnil: ScitecPro.sk
- Zverejnené dňa: 27.09.2022 18:50:53
- Prečítané: 3207
Úžasne jemný, lahodný proteínový koláč s kokosovou múčkou. Musím vyskúšať, patrí medzi moje obľúbené a vyzerá krásne. Vďaka použitiu ovsenej a kokosovej múky je neodolateľne jemná a plná vlákniny a nutričných hodnôt. Obsahuje len kvalitné suroviny a žiadne pridané tuky. Ak máte radi lahodné fitness koláče bez múky, už nemusíte hľadať ďalej.
Jednoducho pomelte ovsené vločky, aby ste získali ovsené vločky (odporúčam tento). Kokosová múka dodá receptom jemnú a úžasnú chuť. Má však vysokú absorpčnú schopnosť, preto odporúčam dodržiavať množstvo podľa receptu, inak bude váš koláč príliš suchý. Použitím proteínového prášku môžete zvýšiť obsah bielkovín v dezertoch. Ak ho nechcete použiť, môžete nahradiť rovnakým množstvom pudingového prášku. Ak chcete znížiť množstvo sacharidov v koláči, môžete med nahradiť rovnakým množstvom stévie - takže môžete ľahko pripraviť nesladený koláč.
Tento proteínový koláč s kokosovou múkou je bez pridaného oleja, nahradíme ho jogurtom alebo jablkovým pyré, vďaka čomu získame aj celkovo nižší obsah tuku.
Proteínový koláč podávajte poliaty krémovou polevou z jogurtu a cream cheese a posypaný ľubovoľnou posýpkou. Mňam!
Nutričné hodnoty
Lahodný proteínový koláčik z kokosovej múky | ||
Počet dávok: 16 krajcov | ||
Nutričné hodnoty | 1 dávka | % DV * |
Energetická hodnota | 489 kJ / 117 KCal | |
Sacharidy | 9 g | |
Vláknina | 4 g | |
Bielkoviny | 7 g | |
Tuky | 5 g | |
*% DV - denná dávka nebola stanovená |
Zloženie
Cesto
- 1 hrnček ovsenej múky (pomletých ovsených vločiek)
- ¼ hrnčeka kokosovej múky
- 1,5 odmerky (cca. 45 g) proteínového prášku
- 3 vajcia
- 1 hrnček mlieka
- ½ hrnčeka jogurtu alebo jablkového pyré
- štipka stévie (alebo 2-3 PL medu)
- 1 ČL prášku do pečiva
Na polevu
- 100 g cream cheese
- 100 g gréckeho jogurtu
- sladidlo (voliteľné)
- posýpka (podľa fantázie)
Spôsob prípravy
Čas prípravy: 50 minút
Výdatnosť: 16 krajcov
Kalória: 489 kJ / 117 KCal
- Všetky ingrediencie na korpus spolu poriadne rozmiešame.
- Cesto vylejeme do formy (o veľkosti zhruba 20 x 20 cm).
- Koláč pečieme 30-40 minút pri 180 stupňoch do zlatista.
- Po dopečení ho necháme vychladnúť.
- Následne na koláč natrieme polevu, ktorú sme si pripravili rozmiešaním cream cheese, gréckeho jogurtu, prípadne aj sladidla.
- Koláč skladujeme v chladničke a skonzumujeme ho do 2-3 dní, s kľudom aj na raňajky :).