Šošovicové špagety s mletým morčacím mäsom a zeleninou

  • Uverejnil: ScitecPro.sk
  • Zverejnené dňa: 22.07.2021 13:11:10
  • Prečítané: 3215

Ak máte chuť na zdravšej a nutrične hodnotnejšej verzii cestoviny, skúste tieto výborné šošovicové špagety s mletým morčacím mäsom a zeleninou, v paradajkovej omáčke. Recept si isto obľúbite.

Ako zdroj mäsa použijeme morčacie stehná, k tomu pridáme kopec zeleniny a ešte aj strukovinové cestoviny. Chuťovo tento recept pripomenul na bolonských špagiet, avšak tento je v omnoho viac fit verzii.

Šošovicové špagety s mletým morčacím mäsom a zeleninou

Ak chcem tento recept s cestovinami aby bol ešte zdravší, môžeme používať namiesto klasických cestovín cestoviny vyrobené zo strukovín. Chutia veľmi dobre a sú omnoho nutrične hodnotnejšie.

Do receptu pridáme 2 lyžice lahôdkového droždia pre chuť, ak ho ale doma nemáte, môžete ho vynechať. Odporúčame jedlo doplniť aj o kôpku bieleho jogurtu, ktorý omáčku úžasne osvieži a bude vďaka nemu aj viac krémová. Strúhaný syr mi tak v tomto jedle vôbec nechýbal.

Nutričné hodnoty

Šošovicové špagety s mletým morčacím mäsom a zeleninou
Veľkosť 1 dávky: 1 porcia
Počet dávok: 3
Nutričné hodnoty1 dávka (1 porcia)% DV *
Energetická hodnota2562 kJ / 612 KCal 
Tuky11 g 
Sacharidy56 g 
Bielkoviny51 g 
Vláknina16 g 
*% DV - denná dávka nebola stanovená

Zloženie

  • 250 g šošovicových cestovín (špagety)
  • 300 g mletého morčacieho mäsa (stehno)
  • 150 g paradajkového pretlaku v skle
  • 200 g brokolice
  • 1 cuketa
  • 100 g baby špenátu
  • 2 polievková lyžica lahôdkového droždia
  • 1 polievková lyžica pizza korenia (alebo iného)
  • 1/2 čajová lyžička soli
  • biely jogurt na poliatie (voliteľné)
  • 1 čajová lyžička olivového oleja
  • 1 cibuľa
  • 2 strúčiky cesnaku

Spôsob prípravy

Čas prípravy: 30 minút

Výdatnosť: 3 porcie

Kalória: 2562 kJ / 612 KCal

  • V hrnci si na rozpálenom olivovom oleji zľahka opražíme nadrobno nasekanú cibuľu.
  • Pridáme prelisované strúčiky cesnaku a chvíľu ich spolu popražíme. Potom pridáme mleté mäso, paradajkový pretlak a 3 minúty mäso miešame.
  • Potom k nemu pridáme umytý špenát, nastrúhanú cuketu, nadrobno nakrájanú brokolicu, koreniny, soľ, lahôdkové droždie a mäsovú omáčku necháme variť pod pokrievkou približne 18 minút. Občas ju premiešame.
  • Medzitým si necháme prevrieť vodu, ktorú zľahka osolíme a uvaríme v nej šošovicové špagety do mäkka (približne 7 minút).
  • Hotové cestoviny precedíme a podávame spolu s uvarenou omáčkou. Jedlo odporúčam na záver poliať aj lyžicou bieleho jogurtu.

Produkty súvisiace s týmto príspevkom

Späť na začiatok