Šošovicové špagety s mletým morčacím mäsom a zeleninou
- Uverejnil: ScitecPro.sk
- Zverejnené dňa: 22.07.2021 13:11:10
- Prečítané: 7694
Ak máte chuť na zdravšej a nutrične hodnotnejšej verzii cestoviny, skúste tieto výborné šošovicové špagety s mletým morčacím mäsom a zeleninou, v paradajkovej omáčke. Recept si isto obľúbite.
Ako zdroj mäsa použijeme morčacie stehná, k tomu pridáme kopec zeleniny a ešte aj strukovinové cestoviny. Chuťovo tento recept pripomenul na bolonských špagiet, avšak tento je v omnoho viac fit verzii.
Ak chcem tento recept s cestovinami aby bol ešte zdravší, môžeme používať namiesto klasických cestovín cestoviny vyrobené zo strukovín. Chutia veľmi dobre a sú omnoho nutrične hodnotnejšie.
Do receptu pridáme 2 lyžice lahôdkového droždia pre chuť, ak ho ale doma nemáte, môžete ho vynechať. Odporúčame jedlo doplniť aj o kôpku bieleho jogurtu, ktorý omáčku úžasne osvieži a bude vďaka nemu aj viac krémová. Strúhaný syr mi tak v tomto jedle vôbec nechýbal.
Nutričné hodnoty
Šošovicové špagety s mletým morčacím mäsom a zeleninou | ||
Počet dávok: 3 | ||
Nutričné hodnoty | 1 dávka | % DV * |
Energetická hodnota | 2562 kJ / 612 KCal | |
Tuky | 11 g | |
Sacharidy | 56 g | |
Bielkoviny | 51 g | |
Vláknina | 16 g | |
*% DV - denná dávka nebola stanovená |
Zloženie
- 250 g šošovicových cestovín (špagety)
- 300 g mletého morčacieho mäsa (stehno)
- 150 g paradajkového pretlaku v skle
- 200 g brokolice
- 1 cuketa
- 100 g baby špenátu
- 2 PL lahôdkového droždia
- 1 PL pizza korenia (alebo iného)
- ½ ČL soli
- biely jogurt na poliatie (voliteľné)
- 1 ČL olivového oleja
- 1 cibuľa
- 2 strúčiky cesnaku
Spôsob prípravy
Čas prípravy: 30 minút
Výdatnosť: 3 porcie
Kalória: 2562 kJ / 612 KCal
- V hrnci si na rozpálenom olivovom oleji zľahka opražíme nadrobno nasekanú cibuľu.
- Pridáme prelisované strúčiky cesnaku a chvíľu ich spolu popražíme. Potom pridáme mleté mäso, paradajkový pretlak a 3 minúty mäso miešame.
- Potom k nemu pridáme umytý špenát, nastrúhanú cuketu, nadrobno nakrájanú brokolicu, koreniny, soľ, lahôdkové droždie a mäsovú omáčku necháme variť pod pokrievkou približne 18 minút. Občas ju premiešame.
- Medzitým si necháme prevrieť vodu, ktorú zľahka osolíme a uvaríme v nej šošovicové špagety do mäkka (približne 7 minút).
- Hotové cestoviny precedíme a podávame spolu s uvarenou omáčkou. Jedlo odporúčam na záver poliať aj lyžicou bieleho jogurtu.